Argan (Argania Spinosa)
Argan on Marokossa luonnonmukaisesti kasvava puu, jonka hyötykäyttö on moninaista. Sen juuret estävät eroosiota, lähes kymmenmetriseksi kasvava puu antaa varjoa ja siemenistä puristettavaa öljyä käytetään niin ruuanlaittoon (paahdettuna) kuin ihonhoitoonkin. Arganöljyn keruussa suuressa osassa ovat naisten muodostamat osuuskunnat. Tämä auttaa itsenäistymään ja tarjoamaan koulutusta. Dossierin päämiehistä perheyhtiö Azbane toimii yhteistyössä seitsemän viljelyalueen kanssa.
Arganöljy on tällä hetkellä saanut suurta huomiota ja sen käyttö on kasvanut paljon. Markkinoilla onkin paljon Arganin nimellä kulkevia tuotteita, joissa useissa on mukana myös arganöljyä. Dossierin valikoimista löytyvä kylmäpuristettu puhdas arganöljy on luomutuote.

Viikunaopuntia (eli viikunakaktus, Opuntia Ficus Indica)
Viikunaopuntia eli berberiviikuna on alun perin kotoisin Meksikon alueelta, mutta nykyisin sitä kasvatetaan sen hedelmän takia lähes kaikkialla maapallon kuivilla ja puolikuivilla alueilla. Viikunaopuntian kukkia on käytetty myös lääkkeenä verenvuodon tyrehdyttämiseen sekä ripulin, paksusuolentulehduksen ja ärtyneen paksusuolen hoitoon. Kasvia käytetään myös savitiilessä sitovana ja vesitiiviyden tuovana ainesosana.
Viikunaopuntian siemenistä puristettua luomuöljyä on toistaiseksi saatavilla ainoastaan osana Azbanen partaöljytuotteita. Öljyssä on paljon E-vitamiinia sekä rasvahappoja ja se sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Dossierin valikoimiin tulee myöhemmin tarjolle sekä Argan-Viikunaopuntiaöljyä että puhdasta Viikunaopuntiaöljyä. Nämä kaikki ovat luomutuotteita.

Jojoba (eli vuohenpuksio, Simmondsia chinensis)
Vuohenpuksio, tässä on taas nimellä pensasta paiskattu. Puhutaan kuitenkin jojobasta, joka on nimenä tunnetumpi. Jojoba kasvaa luontaisena Amerikan pohjoisosassa sekä viljeltynä Etelä-Amerikassa, Australiassa, Aasiassa sekä eri puolella Afrikkaa. Amerikan alkuperäiskansojen tiedetään käyttäneen jojobasta tuotettua voidetta mm ihon ja haavojen hoitoon. Insinöörejä (tai kikkailijoita yleensä) saattaa kiinnostaa, että rakenteellisesti jojobaöljy on lähempänä valaanrasvaa kuin perinteistä kasviöljyä. Siitä ei kuitenkaan saatu järkevää biodieseliä, joten meidän onneksemme jojoba on ainesosana useissa partaöljyissä.